[cml_media_alt id='1105']32[/cml_media_alt]

Нещодавно в наш фонд звернулося керівництво школи-інтернату №87 м. Одеси. У цій школі навчається чудова дівчинка Ліза Тимошенко, у якої є талант, але немає коштів, щоб його розвивати. Зізнаємося, зустріч з Лізою стала для нас справжнім відкриттям. Незважаючи, на важку життєву ситуацію, ця дитина сповнена сил, енергії та бажання творити. Втім, краще вона розповість про себе сама:

– Коли ти почала займатися творчістю, коли ти в собі це побачила?
– Ой, ну напевно, це не я в собі побачила, а почала розвивати наша вихователька Тетяна Павлівна. Вона нас направляла в різні гуртки. Куди могла – туди і відправляла. Я грала на віолончелі 4 роки, на баяні рік, на малювання ходила і музику.
– А щось із усього калейдоскопа цих занять ти для себе обрала? Що тобі подобається робити більше всього?
– Так! Я все об’єднала і в мене вийшла акторська майстерність!
– Ух ти! А чому саме це?
– А там є все: вокал, танці, сценічна мова, грим, історія театру. Я зараз просто ходжу в музкомедію, і там у мене театральнi заняття продовженого дня.
– І скільки годин на день ти займаєшся?
– Ну, коли як. Буває дві години, двi з половиною, а бувало і всі чотири.
– І чим ви там зазвичай займаєтеся? З чого складається заняття?
– Взагалі заняття чергуються. Спочатку вокал, сценічна мова. А ось завтра у нас будуть танці та акторська майстерність. І ще репетиція вистави.
– Але все-таки, чи є у тебе улюблена частина заняття?
– Не знаю, мені все подобається. Не можна якось виділити, все взаємопов’язане.
– А чи є якісь актори, які для тебе є прикладом?
– Саме в театрі – це мій учитель. Я ходила на його вистави, на «Кентервільський привид». Мені дуже сподобалося! І він там грає саме цей привид. Ще за його участю бачила «В джазі тільки дівчата», теж дуже подобається.
– А в якому спектаклі сама б мріяла зіграти?
– «Кентервільський привид»! :)
– А ще?
– Ну от зараз ми будемо грати в рок-опері «Царівна-жаба».
– Ти напевно мрієш бути актрисою. У якому амплуа або жанрі хотіла б виступати?
– Напевно, актриса театру Музкомедії!
– Тобто ти вже вибрала собі місце роботи? :)
– Так!
– Ми тобі бажаємо, щоб у тебе все збулося!
– Спасибі!

Дрига Ірина Ігорівна, старший вихователь.

– Ой, вона в нас талановита дівчинка, така, знаєте, паличка-виручалочка. Коли потрібно швиденько перед кимось виступити, то на неї можна покластися, попросити щось заспівати, зіграти. Вона ніколи не відмовить. А ще вона у нас президент школи.
– Ну в ній дуже багато енергії, це відчувається в самому інтерв’ю.
– Так, безумовно. У нас буде аукціон з малювання, вона і в ньому бере участь, тому що вона і малює красиво. Це буде благодійний аукціон, де діти показують свою творчість і збирають кошти іншим дітям на операції.
– Ми знаємо про те, що є проблеми з фінансуванням занять Лізи, це так?
– Так, так як дитина з неблагополучної сім’ї, і можливості забезпечити розвиток її таланту сім’я не має. Тому шукаємо людей, які могли б допомогти оплатити ці заняття. Раніше був договір з викладачем, і вона займалася для себе. А зараз перейшла на більш високий рівень, і в Музкомедии вже потрібно все оплачувати.
– А скільки в місяць виходить?
За кожне заняття потрібно окремо платити. На місяць виходить 1200 грн .: 800 грн.- вокал, 400 грн. – театральний гурток.
P.S. Допомогти Лізі можна будь-якими з перерахованих на сайті способів: http://fds.com.ua/uk/способи-допомоги/. Давайте допоможемо здійснити мрію цієї дівчинки!